joi, 23 septembrie 2010
La multi ani binecuvantati, parinte Felician Neagos!
In 23 septembrie 2010, parintele Felician Neagos a sarbatorit aniversarea a 50 de ani!
Ii oferim toate gandurile noastre de bine,dragostea si recunostinta noastra, il purtam in rugaciune si il incredintam lui Dumnezeu cerand pentru dansul haruri si binecuvantari!
La multi ani!
Colegul nostru, prof.Ion Radu Zăgreanu, a asternut pe hartie si i-a oferit gandurile sale :
"Preacucernice părinte protopop Felician Neagoş, stimată ,,adunare liniştită” greco-catolică
,,Vreau să-l aduc la Bistriţa. Acesta-i omul care îmi trebuie. Are stofă de preot. Şi cântă bine. Mi-e drag”.
Am citat un fragment dintr-o discuţie pe care am avut-o cu tatăl meu, regretatul Monsenior Grigore Zăgrean, referitoare la părintele Neagoş.
Spre fericirea noastră, a beclenarilor greco-catolici, planurile tatălui meu s-au împotmolit pe la Episcopia din Cluj.
Aprecierile părintelui meu m-au determinat să analizez mai atent calităţile, felul de a fi al preotului nostru Felician Neagoş. Ele au completat doar excelentele impresii pe care le-am tot adunat, de la prima întâlnire cu preotul Felician Neagoş şi până în prezent.
Foarte curând, după ,,descălecatul” său la Beclean, am intuit în persoana sa calităţi care îl apropiau de modelul de preot pe care l-a reprezentat părintele meu Grigore Zăgrean.
Nu m-am înşelat. Anii trecuţi au confirmat vocaţia lui preoţească, dăruirea lui spirituală.
Constatam că ne păstoreşte un preot cu chemare, dăruit lui Dumnezeu şi credincioşilor săi.
Am crescut şi ne-am îmbogăţit spiritual sub oblăduirea sa. Am uitat de multe ori de greutăţile vieţii sale, gândindu-ne doar că dânsul trebuie să fie acolo prezent, în biserică, mereu în rugăciune.
Am trăit emoţia primelor sale predici în biserica noastră sau în Beclean.
Cu toţii ne-am convins repede că în altarul bisericii noastre oficiază un preot de excepţie. Apoi ne-am obişnuit cu ştacheta lui ridicată, considerând-o ca pe o stare de normalitate.
Se zicea cândva că va pleca la Cluj, că acolo i-ar fi locul. Ameninţaţi de această probabilitate, parcă ne revoltam în sinea noastră, sperând că totul este doar o poveste.
,,Domnul Trandafir” de la altarul bisericii noastre nu ne-a părăsit. Astăzi se află în mijlocul nostru şi parcă ar vrea să ne întrebe patetic: ,,Când au trecut cei 50 de ani? Câţi i-am parcurs împreună?”.
Nu ştiu cum poţi să-i mulţumeşti unui preot? Printr-un citat biblic sau mai simplu şi direct, spunându-i că eşti pe drumul cel bun, că te simţi în siguranţă, când îl vezi în altarul bisericii unde te rogi.
La mulţi ani! părinte Felician Neagoş!"
luni, 12 iulie 2010
luni, 5 aprilie 2010
duminică, 7 martie 2010
marți, 23 februarie 2010
Va reamintim:
Toate activitatile Centrului de Voluntariat al Bisericii Greco-Catolice Beclean sunt oferite GRATUIT tuturor doritorilor, indiferent de apartenenta religioasa sau de varsta! Ne dorim sa fim cu totii PRIETENI INTRU CRISTOS si sa depasim astfel, IMPREUNA, piedici, dificultati sau "crize"...
joi, 21 ianuarie 2010
NOU!!! Gimnastica de intretinere pentru femei!
In fiecare MARTI si VINERI, ora 18.00, la Scoala Generala "L.Rebreanu" Beclean.
Pentru informatii suplimentare si INSCRIERI, tel.0745-019819.
Pentru informatii suplimentare si INSCRIERI, tel.0745-019819.
duminică, 17 ianuarie 2010
Modificari in orar!
Atentie!
Incepand cu data de 20 ianuarie, cursul de limba italiana se va desfasura miercurea, de la ora 18.00, in aceeasi sala (vezi ORAR).
Incepand cu data de 20 ianuarie, cursul de limba italiana se va desfasura miercurea, de la ora 18.00, in aceeasi sala (vezi ORAR).
sâmbătă, 2 ianuarie 2010
La multi ani!
Calea păcii e posibilă chiar şi pentru cei care au îmbrăţişat violenţa
02.01.2010, Vatican (Catholica)
Papa Benedict al XVI-leaPapa Benedict al XVI-lea i-a îndemnat pe cei implicaţi în violenţe de orice fel să se oprească şi să reflecteze şi apoi să păşească pe drumul păcii. Sfântul Părinte le-a adresat acest îndemn în ziua de vineri, 1 ianuarie 2010, înainte de a se ruga pentru prima oară în acest an rugăciunea Angelus de la amiază, împreună cu credincioşii adunaţi în Piaţa San Pietro. Scurtul mesaj al Papei s-a concentrat atât asupra Noului An care tocmai a început cât şi a drumului păcii, 1 ianuarie fiind Ziua Mondială a Păcii. Vă oferim discursul Pontifului, după traducerea publicată pe Ercis.ro.
Iubiţi fraţi şi surori!
Astăzi Domnul ne oferă darul de a începe un nou an în Numele lui şi sub privirea Preasfintei Maria, a cărei Solemnitate a Maternităţii Divine o celebrăm. Sunt bucuros să vă întâlnesc la acest prim Angelus din 2010. Mă adresez vouă, care aţi venit în număr mare în Piaţa San Pietro, şi celor care se unesc cu rugăciunea noastră prin radio şi televiziune: tuturor vă doresc ca anul abia început să fie un timp în care, cu ajutorul Domnului, să putem merge în întâmpinarea lui Cristos, a voinţei lui Dumnezeu şi astfel să facem mai bună această lume a noastră.
Un obiectiv cu care toţi sunt de acord, condiţie indispensabilă pentru pace, este acela de a administra cu dreptate şi înţelepciune resursele naturale ale Pământului. "Dacă vrei să cultivi pacea, păzeşte creaţia": acestei teme, de mare actualitate, i-am dedicat Mesajul pentru a XLIII-a Zi Mondială a Păcii. Atunci când a fost publicat Mesajul, şefii de stat şi de guvern erau adunaţi la Copenhaga pentru întâlnirea despre climă, de unde a reieşit încă o dată urgenţa unor orientări concertate pe plan global. Totuşi, în acest moment, aş dori să subliniez importanţa pe care, în protejarea ambientului, o au şi alegerile indivizilor, ale familiilor şi ale administraţiilor locale. "Devine de acum indispensabilă o efectivă schimbare de mentalitate care să îi facă pe toţi să adopte noi stiluri de viaţă" (cf. Mesaj, nr. 11). De fapt, toţi suntem responsabili de ocrotirea şi de îngrijirea creaţiei. De aceea, şi în acest domeniu, este fundamentală educaţia: pentru a învăţa să respectăm natura; pentru a ne orienta tot mai mult spre "a construi pacea pornind de la alegerile cu rază largă la nivel personal, familial, comunitar şi politic" (ibidem).
Dacă trebuie să avem grijă de creaturile care ne înconjoară, câtă consideraţie trebuie să avem faţă de persoane, fraţii şi surorile noastre! Cât respect faţă de viaţa umană! În prima zi a anului, doresc să adresez un apel conştiinţelor celor care fac parte din grupuri armate de orice tip. Tuturor şi fiecăruia le spun: opriţi-vă, reflectaţi şi părăsiţi calea violenţei! În acel moment, acest pas ar putea să vi se pară imposibil, dar dacă veţi avea curajul să-l faceţi, Dumnezeu vă va ajuta şi veţi simţi cum se întoarce în inimile voastre bucuria păcii, pe care probabil de mult timp aţi uitat-o. Încredinţez acest apel mijlocirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Maria. Astăzi, liturgia ne aminteşte că la opt zile după naşterea Pruncului, ea, împreună cu soţul ei, Iosif, l-au dus să fie tăiat împrejur, conform legii lui Moise, şi i-au pus numele Isus, aşa cum fusese numit de către înger (cf. Luca 2,21). Acest nume, care înseamnă "Dumnezeu mântuieşte", este împlinirea revelaţiei lui Dumnezeu. Isus este chipul lui Dumnezeu, este binecuvântarea pentru orice om şi pentru toate popoarele, este pacea pentru lume. Mulţumim, Maică Sfântă, că l-ai născut pe Mântuitorul, Principele păcii!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)